10 tips til at holde den bedste nytårsfest

Der kommer et nyt år hvert år, og det betyder også, at der kommer en nytårsfest hvert år! Men hvis det er dig, der står for den, er det ikke kun fest og farver; du skal nemlig sørge for, at det bliver en super fest for dig og dine gæster. Her er 10 tips til en fantastisk nytårsfest, så du kan komme godt i gang!

1: Find festens vibe

Først skal du vide hvilken type fest, du gerne vil holde. Skal det være helt nede på jorden og afslappet, hvor man selv tager drikkevarer med, og sidder i klapstole i garagen? Eller skal man i sit fineste tøj, forvente invitationer i postkassen og glæde sig til et tre-retters måltid? Det er op til dig, og så snart du ved, hvad for en slags fest du gerne vil invitere til, bliver det meget nemmere at forberede den.

2: Sørg for siddepladser

Når du ved, hvilken slags fest du vil have, og hvor mange du gerne vil invitere, skal du sørge for at siddepladser nok til alle. Det kan være, at nogle af dine gæster kan medbringe et par stole, hvis du ikke har nok selv. Ellers er det altid muligt at leje nogle stole hos et firma, der tilbyder den slags. I så fald skal du dog være i god tid, da du nok ikke er den eneste, der får gæster nytårsaften.

3: Skab plads til dans

Til en rigtig nytårsaften skal man ikke kun sidde ned; der skal også være plads til at stå op og danse, hvis man har lyst til det. Der skal være plads til alle, både siddende og stående, både indenfor og udenfor. Du behøver ikke at have siddepladser til alle udenfor, men et par stole, plads under halvtaget og et askebæger ville nok blive sat pris på af festens eventuelle rygere.

4: Gør playlisten klar

Ingen fest uden musik; du kan nemt lave en playliste med lige den slags musik, du gerne vil have, så festen kan få den helt rette stemning. Hvis du ikke har lyst til at lave din egen playliste, kan du hurtigt finde færdige playlister, som du kan bruge.

Der er garanteret mange, som laver playlister til anledningen. Du kan også åbne playlisten op for dine gæster, så I alle sammen kan lave den og dele jeres musiksmag. Lån eller brug din egen højtaler, og så er festen skudt i gang.

5: Skal du sørge for mad?

Nu er stemningen sat, og der er plads til alle. Hvad mangler? Det gør maden, hvis du skal stå for den. Der er mange forskellige måder at sørger for maden på. Du kan lave maden selv, du kan bestille den udefra, eller du kan aftale med dine gæster, at I alle sammen skal medbringe noget mad.

6: Skal du sørge for drikke?

Til nogle fester skal gæsterne selv medbringe alkohol, men hvis du gerne vil stå for det, handler det om at købe nok uden at købe for meget. En tur til Tyskland ville sagtens kunne klare det, især når det handler om øl og andre dåser. Det er også altid en god idé med vin; måske du kan finde noget, der passer til maden?

7: Hav en champagnekøler klar

Ingen nytårsfest uden champagne. Men en lun champagne er ikke noget, nogen har lyst til, uanset hvor fine glas, man drikker af. Derfor kan det være en rigtig god idé med en champagnekøler. Udover at være super praktisk, vil den også være meget dekorativ og sætte en klar feststemning. Den er flot, og du kan jo også bruge den til at køle andre drikkevarer ned, når champagnen er drukket.

8: Lav bingoplader til dronningens nytårstale

Hvis du gerne vil lave lidt sjov for dine gæster, er det altid en god idé at spille bingo til dronningens nytårstale. I skal bare have nogle bingoplader med ord, som I gætter på, at dronningen vil komme til at sige under talen. I kan lave jeres egne eller finde bingoplader online. Som den bedste vært i verden, er det dit job at finde en eller flere præmier til de, der får en række eller en plade fuld.

9: Forbered spil og sjov

Generelt er det en god idé at finde på noget underholdning til aftenen. Det er ikke nødvendigvis sådan, at du skal stå for det hele, men du kan sagtens finde nogle muligheder frem for dine gæster. Det kan være kort, så man kan spille kortspil eller drukspil, det kan være en stang, så man kan danse limbo, eller hvad end du ved, dine gæster vil kunne lide.

10: Vær ansvarlig

Selvom det er en fest, skal man stadig være ansvarlig. Som vært skal du også være forberedt på at holde lidt øje med dine gæster; ingen skal forsvinde ud i vinterkulden uden en jakke på, man skal være forsigtig med fyrværkeriet, og skal man se på fyrværkeriet, skal man have beskyttelsesbriller på. Når aftenen er ovre, skal ingen køre med alkohol i blodet; sørg for taxaer eller eventuelle sovepladser, hvis behovet opstår.

Bonus tip - hvorfor holde en fest i Danmarks kulde, når du kan tage sydpå?

Du kan sagtens holde en fed fest, men det er også meget at stå for. Der er altid et alternativ; du kan droppe festen og Danmarks kulde, og fejre det nye år i varmere omgivelser. Du kan tage på en nytårsrejse, der er super skøn, og vågne op til en perfekt morgen i det nye år.

Der er mange muligheder for at fejre nytårsaften, og det er op til dig, hvordan du gerne vil gøre det.

Menu
Top